kennelskybar

Alla inlägg under januari 2010

Av Hanne Winninge - 11 januari 2010 21:55

Efter en del mödor och en del resor, dock inte särskilt långa men dock ändå är  nu Space parad. Att finna bra kavaljer som är villig att stå till tjänst för en sipp kvinna i nöd visade sig kräva sin man. Tack och lov så fanns Flip till hands och kunde styra upp situationen.

Att vara ung är inte alltid så lätt, men en rutinerad kille med finess kunde sköta sitt och vi är jätteglada att få använda Eva och Bosse Ferms fina engelske kille Flip, Brindlebay Bonus.


  


Jag snattade bilden från Ferms grabbars blogg, men hoppas kunna få lov och ta lite egna bilder på Flip på onsdag, då återbesök är planerat!


Stort tack till Birgitta som lät oss få prova fina Red, vi hoppas få tillfälle att använda den här killen när han blivit lite äldre och med en mer lättparad tik än surtanten Space. Han är nämligen en kille helt i min smak.


Stort tack givetvis också till Eva och Bosse som tog emot oss med kort varsel och som bjudit på god fika, trevlig samvaro och så stilige Flip inte minst.

ANNONS
Av Hanne Winninge - 10 januari 2010 19:47

  

Signe (SKYBAR NOCTURNAL INDULGENCE) är bara hur söt som helst.


  

Molly, SKYBAR NAVAL INCORPORATION har vuxit rejält den senaste tiden


  

Milo, SKYBAR NECESSARY ITEM, var allra tröttast den här gången!  

Chili, SKYBAR NIGHT INSOMNIA är en riktig linslus!


  

  

ANNONS
Av Hanne Winninge - 8 januari 2010 20:31

  


Vi har besök av unge herr Red från Wildorf Astoria (läs Björkåsen, Moheda och kennel Meadowlark). Det är en fantastiskt härligt utåtriktat kille med massor av utstrålning och som är så lätt att ha här hemma att han faktiskt bara skulle kunna flytta rakt in.


Space är inte lika förtjust, eftersom hon redan förstått varför det kommer en labbekille in i huset. Space skulle föredra jungrufödslar om det gick, för hon älskar valpar, men hennes martyrmin vid sexandet ger en kalla kårar. Victoriansk sipphet är hennes grej.


Men Anna-Lena som har Scilla-jaktchampion var här och fotograferade kärleksparet-to-be i underbar vintervit skrud och visst är de ganska fina ihop?


Ståtlige Red...


  


  

Av Hanne Winninge - 8 januari 2010 08:29

Några familjer kommer inleda året med den där stilige/stiliga mörka individen. För här finns det fyra små pepparkornsögda valpar som är så söta att det är ren skam att sälja dem. *ler*

Valpar som fått ögon blir så mycket mer hundar. De börjar gå/stappla omkring, de skäller/morrar/pratar mer och det senaste är att fly undan valplådan så om ett par dagar är det dags att flytta från den blå hundkorgen till riktig valphage med tidningar, fällar och leksaker. Då kommer också de första smakportionerna. Hos oss som jagande familj är det givetvis alltid viltfärs som bjuds. Älg, rådjur, vildsvin eller varför inte hare?

Jag ska ta kort på dem alla i eftermiddag när Jonas kommer hem. att ta kort på fyra slingerbultar är i det närmaste ogörligt.


Sedan vet jag att det sitter minst 5 otåliga människor ute i skogarna och väntar på nyheter kring labradoren Space. Och jo då, allt flyter som det ska och idag kommer en mörkögd stilig främling till huset. Duktige Red ska få vara Husets herre under ett par dagar. Sedan hoppas vi på valpar i slutet av mars eller så.

Av Hanne Winninge - 4 januari 2010 19:45

Idag är valparna 2 veckor. Det går med rasande fart och särskilt när det nu varit jul och nyår mitt i allt sammans. Pigga är de och då de inte sover så äter de. Inte så mycket att besöka ännu men nu är det i alla fall 3 planlagda besök för de smås nya familjer.

Man kan börja skymta en liten ögonstrimma inne i ögonvrån så nu tar det inte många dagar till innan de alla öppnat sina ögon och då blir det genast mycket mer hund av dem.


Vill ni se hur de ser ut?


Trodde nästan det.


Signe visar en liten glimma i ögonvrån


  

Molly lillasyster har ännu inga glipor, men det kommer fort på de små!  

Milo var så trött att han inte ville visa sina.


  

Chili var pigg som attans och slingrade sig som en mask av blixten.  

Av Hanne Winninge - 3 januari 2010 09:12

Tindra har gott om mat till valparna men av någon anledning blir det alltid kiv om den bästa tutten. Den är nämligen dubbel och ger alltså mest mat för trampet. Små valpar trampar nämligen igång mammas mjölkproduktion och kan man få mjölk från två tuttar och ändå bara behöva trampa en gång, så kan ni ju lista ut varför just denna tutte är omåttligt populär.

Idag var det Milo som var snabbast att koppla greppet. Lilla Molly gör dock sitt bästa för att vara näst på tur.


  

Av Hanne Winninge - 3 januari 2010 07:24

Nu vet jag vad alla planerat att kalla sina valpar.

  • Elins stora kille kommer kallas Milo
  • Maries vitfläckige grabb kallas för Chili
  • Marie och Björns lilla snäcka blir en Molly
  • slutligen får Johannas stora tjej namnet Signe.

Dessutom planerar vi finbesök i slutet av januari för då kommer såväl Elin som Marie och hälsar på sina små nya familjemedlemmar. Ser fram mot att träffa er!Apropå namn så vet jag hittills bara vilka bokstäver som de ska ha i sina stamtavlenamn:

Skybar N……… I………

Har ni kul förslag? Shoot!


Jo förresten, jag kan få er att längta lite mer efter valp genom att visa ett par gamla bilder på tidigare gudomliga grå dunbollar.


  


  

Av Hanne Winninge - 2 januari 2010 10:17

Jaha vi har inlett det nya året storstilat med finbesök av valpköpare och goda vännen Jenny från Stockholm och hennes tre terrorister. Det har varit fyra fina dagar och givetvis hoppas vi att Jenny kommer flera gånger.


Men här hemma finns det ju också fyra svarta fina små valpar som faktiskt har fyra fina längtande hem som mer än gärna vill höra och se allt om de små.


Jag kan ge en kort resumé till att börja med. Valparna föddes måndagen 21:e december, det blev 2 hanar och 2 tikar, samtliga blå. Mamma Tindra (Skybar Infinite Intelligence) skötte det hela med den äran. Alla 4 är välskapta och mår bra. Idag är de ju 11 dagar och har redan små personligheter. Största killen är som sig bör en stadig grabb som har vett att ta för sig i mjölkbaren och som allt som oftast hamnar som kudde/madrass åt mindre syskon. Den här killen kommer nog att få flytta till Elin i Stockholm. Mindre killen har massor av vitt på sig, vita tassar, stooor vit bröstfläck och vit haka. Han ska få heta Chili och flytta till Marie. Han har röstresurser och är nog den av valparna som knorrar mest och ljudligast. Stora tiken ska få heta Signe och flytta till Johanna som redan har bedlingtonkompisen Morris i Malmö. Slutligen har vi den lilla tjejen som har vilja för två och tur är väl det med tanke på att sttörsta storebrorsan är nästan dubbelt så stor. Men hon vet att ta för sig och här kommer vilda Tilde att ha en egen valp att tukta och fostra, något jag vet att hon kommer klara med bravur. Björn och Marie ska bli hennes nya familj. Pappa Foppa (Skybar Karaoke Ensemble) har hittills lyst med sin frånvaro, men jag vet att hela familjen Stålnacke längtar massor efter att få gosa med små-Fopporna.


Men nog om detta, här är bilderna jag vet att ni längtat efter.

  

Tindra vilar med de små.


  

Signe sover högst upp ovanpå storebror
  

Chili visar stolt upp sina vita fläckar. Han syns mest!


  

Signe till vänster, Elins kille, Chili och så slutligen Tildes lillasyster


Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Välkommen till kennel Skybar och min blogg. Jag skriver om ditten och datten, mest om hundar och allra oftast om miniatyrbullterrierna Bacon och Yihoo. Fast jag föder förstås upp arbetande jaktlabradorer...

Fråga mig

22 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du om de nya utställningsreglerna?
 Bra, lätta att hänga med på.
 Man får väl lära sig, men just nu är det lite krångligt.
 Jag saknar att de inte placerar 5 hundar.
 Varför inte ändra till FCI-regler direkt?
 Vad då är det nya regler?
 Excellent borde betyda att man fått CK...

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<<
Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kennelskybar med Blogkeen
Följ kennelskybar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se