kennelskybar

Alla inlägg under januari 2011

ANNONS
Av Hanne Winninge - 20 januari 2011 12:29

Jag vill också ha en flodhäst! Bacon vill också ha en flodhäst! Yihoo kanske får vänta ett år eller så...


http://ww.wimp.com/hippohouse/

ANNONS
Av Hanne Winninge - 20 januari 2011 09:54

Yihoo körde morgonrace med Bacon så att papperskorgar, strykbrädor och krukväxter yrde i huset. Bacon först i ren bulleyra och en vildsint ylande Yihoo nafsandes bakom sig. Tjejerna leker mer och mer ihop och det känns tryggt att veta att lilla fröken Yihoo har en storasyster som håller henne i herrans tukt och förmaning. Ibland tror jag att Yihoo får ligga på rygg hälften av sin vakna tid. Bacon har uppenbart energi nog att hålla koll på alla övertramp den lilla begår, åtminstone övertramp i Bacons ögon.


Jonas fick vara behjälplig med fotograferingen. Det är så roligt att fota dem på samma ställe, man ser bra hur de växer då. Yihoo har en svans som hade fått mig att rysa då jag hade bedlington, med en bulle känns det mest som en halvtrist detalj. Särskilt om man har så FANTASTISKA proprtioner i kropp och huvud som den här lilla damen.


I eftermiddag ska jag försöka hinna med att lägga upp bilderna. Nu kallar jobbet: lilla fröken Lycka (Kaka och Amigos dotter) kommer för klippning och matte Maria och jag lyckas alltid fördriva tiden med många skratt och trevlig fika.


Over and out.

Av Hanne Winninge - 20 januari 2011 07:32

Man kan läsa i SKK Avelskommittés protokoll från september att Berit Wallin m.fl i ögonpanelen fått genom sitt förslag på nytt ögonlysningsintyg. Här ska veterinären också ta hänsyn till särskilda hereditära sjukdomar samt ge konkreta avelsrrekommendationer. PÅ pappret låter detta utmärkt, meen jag hyser nog viss skepsis tills dess att jag sett blanketten till fullo och tills dess att jag sett HUR olika veterinärer kommer att fylla i den.


Visst är det bra med veterinär expertis, men man får aldrig glömma att de flesta veterinärer inte är uppfödare och sålunda INTE behöver ta hänsyn till alla aspekter i avelsarbetet. Få raser är så lyckligt lottade att det enda man behöver ta hänsyn till är ögonlysningsresultat.


Vill du läsa mer om detta nya ögonlysningsintyg så har du mer info här:


§ 99 Förslag till nytt ögonprotokoll inkl. generella avelsrekommendationer
Förelåg förslag till nytt ögonprotokoll som på baksidan bl.a innehåller förklaring till ögondiagnoserna samt i några fall generella avelsrekommendationer. Förslaget har utarbetats av en arbetsgrupp inom den svenska ögonpanelen, bestående av Berit Wallin Håkansson, Lennart Garmer och Inger Jansson. Berit Wallin Håkansson redogjorde för bakgrunden till det nya ögonprotokollet. Nuvarande svenska ögonprotokoll har inte alltid accepterats utomlands och sedan ett år tillbaka finns tydligt uttalat önskemål från övriga nordiska länder om att även Sverige bör övergå till ECVO (den europeiska föreningen för ögonveterinärer) intyget. Den svenska ögonpanelen har dock, liksom den brittiska, valt att inte gå med i ECVO bl.a på grund av divergerande åsikter avseende vissa av de tillämpningsanvisningar som gäller för ECVOs ögonintyg.
Det nya föreslagna ögonprotokollet är i avseende på själva intygsdelen (framsidan) snarlik det europeiska, som ECVO utarbetat. Däremot är texten på baksidan av protokollen inte densamma. Efter ingående diskussion beslöt AK om smärre justeringar i de avelsrekommendationer som lämnas på protokollets baksida och uppdrog därefter åt Berit Wallin Håkansson att tillsammans med kansliet slutföra arbetet.


samt en bild på det internationella intyget som fått utgöra förebild för vårt nya nordiska.


  


Av Hanne Winninge - 18 januari 2011 07:43

Så har det då äntligen hänt, schäfern är bortputtad från topplatsen bland alla rasrena hundar. För mig är det ett stort glädjeämne - schäfer är liksom inte riktigt min grej. Det är däremot labradorer och ja då förstås den jagande varianten - field trial labrador. Att rasen blivit allt populärare har jag lätt att förstå, labradoren är en utmärkt familjehund. Lagom stor, snäll och godmodig, vänlig med allt och du slipper både pälsvård och i många fall lämpar sig den aktiva familjens motionsbehov till just labbens. Detta om man avser showlabbar och liknande.


 


Jaktlabbar däremot är en annan femma. De är otroligt energiska, krävande och om du binte aktiverar dem så aktiverar de sig själva. De är rysligt bra på att aktivera sig själva TROTS att man aktiverar dem med motion och träning. Jaktlabbar älskar att gräva, tugga och förstöra: OM man ger dem möjlighet till det. Min hundgård är full av buffelfällor och hundhuset har inte längre mjuka vetbäddar, som fanns då jag huserade bedlingtons där. Tugg, tugg och tugg. Allt kan förstöras och mayhem ligger nära till hands för att beskriva det en initiativrik jaktlabbe kan hinna med på bara ett par timmar. Säg hej då skinnsoffa, hej då fjärrkontroller, hej då elkablar i väggen och säg hej då till sockerpåsen på bänken. Allt under en förmiddag.


 


Så visst är det härligt att en så allsidig hund som labben registreras mest i Sverige, men låt oss hoppas att den som väljer att skaffa en fartfylld, initiativrik, snabblärd och energisk jaktlabbe vet att det inte är en vandra runt kvarteret hund de skaffat, för i så fall så kommer vi att se ett oändligt antal omplaceringar vad det lider.


Av Hanne Winninge - 18 januari 2011 07:37


Hayley har börjat visa lite tecken på ett framtida löp och jag måste säga att det suger rejält i uppfödarhjärtat. Min snälla, snälla gula Hayley ska få bli mamma och det med en hane jag verkligen tycker mycket om. Järabackens Jive, Jack kallad. På Rasdata finns det otroliga mängder med information, men ta en titt på hans stamtavla. Rena ögongodiset!


Efter/Sire: Cynhinfa Flint
Undan/Dam: SE VCH Järabackens Mynta

Cynhinfa FlintGB FTCH Hatchfield FeargalGB FTCH Kenue Fir of LeadburnIE FTCH GB FTCH Theoweir Turramurra TealBallyellery Adder
IE FTCH Towerline Swift
GB FTCH Croftweit SoloCroftweit Ricochet
Welston Tanya
GB FTCH Lettermore Tide of HatchfieldGB FTCH Pocklea RemusGB FTCH Haretor Mark of Drakeshead
IE FTCH Drakeshead Gypsy
Lettermore HopeGB FTCH Carnochway Daniel
Lettermore May
Ropehall Libra of CynhinfaGB FTCH Birdbrook Arrow of CraigfelinGB FTCH Tibea ToshGB FTCH Palgrave Quin
GB FTCH Tibea Topaz
GB FTCH Purdey of Bonhote of BirdbrookDusty of Bulbeck
Glebemoore Sara
GB FTCH Garendon Cassie of RopehallGB FTCH Swinbrook TwigGB FTCH Drakeshead Actor of Shotgate
GB FTCH Palgrave Kay
GB FTCH Munro TessGB FTCH Barnavara Chub
Shadden Dale
SE VCH Järabackens MyntaSulleyshill GregGB FTCH Carnochway DanielIE FTCH GB FTCH Leacross RinkalsGB FTCH Swinbrook Tan
Holdgate Swallow
Killyleagh WandaGB FTCH Derryboy Daniel
Tappenzee Briege
GB FTCH Hamford Diamond of SulleyshillGB FTCH Greenwood Timothy of HoldgateGB FTCH Holdgate Willie
Greenwood Dainty
Flightline Sian of HamfordFlightline Bonus
Lucy of Flightline
SE VCH Near Me's CuteMinnows Walter ScottNO JCH SE JCH GB FTCH Blackthorn BriarKnowebar Gillie Briar
Glenwhask Bell
Minnows ZittraMinnows Winter Whizz
Minnows Polly
Like'ims LarkRambo of DownfarmGB FTCH Glencoin Drummer of Drakeshead
Black Sky Gipsy
Like'ims Bright BonnyNO JCH SE JCH Iliadens Haimon
Like'ims Quick Flyer


Lilla gula Hayleys stamtavla bjuder också på en hel del vackra finesser:


Efter/Sire: Delfleet Hawk
Undan/Dam: Carmal's Forever Genuine

Delfleet HawkGB FTCH Millcottage PathfinderGB FTCH Carolhill Crusader of BrocklebankIE FTCH GB FTCH Drumnamoe ShotGB FTCH Pocklea Remus
Topcoat Teaise
Glenloch CharmerGB FTCH Birdbrook Teak
Glenloch Sal
Pasturelands Amber of MillcottageGB FTCH Aughacasla Sam of DrakesheadBallyellery Adder
Killerisk Hero
Eastdale Coraej reg/not reg:
ej reg/not reg:
Delfleet PollenGB FTCH Dargdaffin DynamoGB FTCH Tasco Broom-Tip of CarnochwayIE FTCH GB FTCH Heatherbank Alex of Tasco
Tasco Yellow Sally
Dargaffin CandyGB FTCH Millbuies Dust Lad
Dargdaffin Anna
Stitchwood RapierGB FTCH Parphea Tideej reg/not reg:
ej reg/not reg:
Lady Jane of Norfolkej reg/not reg:
ej reg/not reg:
Carmal's Forever GenuineFieldcourt Dancing PioneerGB FTCH Tasco Dancing Brave of WillowyckGB FTCH Shinshail ApacheCombe Castle Chilbrook
Hollyberry Teal
Swinbrook StoneflyGallowmill Brig
GB FTCH Swinbrook Bumble
Keness MilouBrown of HolbatchGB FTCH Ben of Westhope
Sytchampton Jessie
Tara of The HillDick of Holbatch
Lulu Girl
SE JCH Searover ForeverSparkfield GavinDK JCH Sparkfield TobiasGB FTCH Tibea Tosh
Glenloch Snipe
Muckross FlameGB FTCH Pocklea Remus
Ernevale Connie
NO JCH LP SE JCH Classical Star-LightNO JCH SE JCH Iliadens HaimonManymills Electron
NO JCH SE JCH Allez Isabelle
Guns Choice Fetch-ItSandringham Bluff
SE JCH Drakeshead Svea

Men det allra bästa är nog det som labbeungar är allra mest: aktiva, glupska, social och helt underbara! Åh, vad jag längtar efter labbeungar i huset. Skynda dig Hayley!

Av Hanne Winninge - 17 januari 2011 20:16

Det är uppenbarligen en fråga som har oändligt antal med svar. Jag menar verkligen inte att dissa framtida kollegor, men att tro att man kan bli hundfrisör efter att ha gått 4 heldagar...*häpen*


Att bli en duktig hantverkare tar tid och måste få ta tid. Att vara hundfrisör är ett tydligt hantverksyrke. Att vara hundfrisör kräver också enormt hundintresse, hundkunnande och en önskan om att vilja lära mer. Som hundfrisör ska du inte bara utföra jobbet, du ska möta kunden, du ska möta hunden och du ska driva ditt eget företag. Hur kan man lära någon allt detta på 4(!) dagar???


Jag hälsar min nya elev varmt välkommen till hundfrisörsyrket och om ungefär 650 timmar hoppas jag att hon ska ha grunderna klara för sig. Inte kommer hon att vara fullärd och nog kommer det att finnas saker som behöver nötas in med tid och erfarenhet, men hon kommer att ha en grund att stå på och jag kommer att vara lika stolt över henne som jag är över Anna idag. Välkommen i gänget Jenny! Ni som är nyfikna på min hundfrisörsutbildning är välkomna att besöka www.pälsvårdsakademin.se


En yrkesutbildning tar tid och att vara duktig på sitt yrke kräver kunskap, erfarenhet och massor massor av tid. Våga lägga tiden på att utbilda dig till det du vill bli och se till att bli bra på det: oavsett om dett är ekonom, läkare, frisör, djursjukvårdare, nagelteknolog, rörmokare eller sparrisodlare du vill bli. Kvalitet lönar sig - så är det!

Av Hanne Winninge - 17 januari 2011 08:29

Hayleys syster Tammie har varit ute med matte Susanne i vinteryran. Härligt att se att henne igen. Hon verkar ha fått turen att få urläckre pappa Lees huvud. Snygging där!


   

 

Presentation


Välkommen till kennel Skybar och min blogg. Jag skriver om ditten och datten, mest om hundar och allra oftast om miniatyrbullterrierna Bacon och Yihoo. Fast jag föder förstås upp arbetande jaktlabradorer...

Fråga mig

22 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du om de nya utställningsreglerna?
 Bra, lätta att hänga med på.
 Man får väl lära sig, men just nu är det lite krångligt.
 Jag saknar att de inte placerar 5 hundar.
 Varför inte ändra till FCI-regler direkt?
 Vad då är det nya regler?
 Excellent borde betyda att man fått CK...

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kennelskybar med Blogkeen
Följ kennelskybar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se