kennelskybar

Alla inlägg under april 2011

Av Hanne Winninge - 8 april 2011 21:40

Du som läser blogg, vem är du? Ett intresse ett namn, en bloggplats, en hemsida?


 

Jag är så vansinnigt nyfiken. Säg hej och visa vem du är!

ANNONS
Av Hanne Winninge - 8 april 2011 17:41

Jag är ju tämligen extrovert till min läggning. Jag har svårare att hålla käften än att bekymra mig om vad folk tänker/tycker om mig. För det mesta that is.


Ibland tar jag mig en stund och funderar över mig själv.


Varför känns det fortfarande som om jag är 23? Varför tror jag fortfarande att något fantastiskt kommer drabba mig? Hur kommer det sig att jag alltid blir så häpen när jag konstaterar att jag är 37-årig trebarnsmamma med eget företag, hunduppfödning och ansvarsfrågor?


Jag som i min upplevelse av mig själv är typ 23 och student? Jag har nog kanske tappat ett par år på vägen???? Det är ju tur att Anna finns och påminner mig om min ålder: medelålders minsann. Om det inte varit Anna, så hade jag fått ett berömt Hanneutbrott och skrikit otidigheter!


Jo, det är ju det. Folk tror att de sett mig arga. Jag kan ganska lätt räkna upp folk som faktiskt gjort det. Låt mig börja: min mamma, min skolkamrat Camilla (8 stygn i skallen...), Jonas, min älskade storasyster, Lina (vän och kollega), Anna-Greta (vän och uppfödaramazon)  Hmmm...något sådant typ. Jo och så var det ju den där mannen ur mitt förflutna...vår relation var stormig och det bästa var grälen. Fullständigt magnifika gräl! Högljudda, temperamentsfulla och uttömmande. We made up just perfect! *ler*


Ibland önskar jag att jag vore som Anna, som Jonas, som Maria, som Krus, som XXX... listan fortsätter. Men det skulle väl inte vara jag helt enkelt. Jag får väl fortsätta vara den: medelålders tråkmamma med den bästa tiden bakom mig och ett humör som får Gud fader själv att gråta...


Nog med navelskådning. Ha en trevlig helg alla därute!

ANNONS
Av Hanne Winninge - 8 april 2011 07:25

Härliga, spontana, framåt och välskötta Chico var på besök igår för sin vårfrisyr.


En liten bild från besöket för att glädja ett par av mina bloggbesökare. *ler*


 

Av Hanne Winninge - 8 april 2011 07:11

Som ni nu redan känner till är jag morgonpigg. Det är dottern med, så för att få egen tid utan barn måste man alltså pusha sitt vaknande lite till. Jag är alltsom oftast vaken vid halv sex, men nu har dottern börjat smyga sig på. Hon vaknar nog bara en kvart senare. Det betyder att jag nog måste börja ställa klockan, jag vill så gärna ha en timme själv först. Njutningstimmen!


Nåväl, jag flydde huset för en morgonpromenad med hundarna istället. Bacon HATAR när Yihoo är med. Hon tjurar vid min sida och vägrar springa en enda cm. Hon kan tjura länge - hon är ju trots allt en bullterrier. Ropar man på Yihoo under den första delen av promenaden, så går Bacon helt sonika hem. Vänder på klacken och vägrar både mutor och hot. Helt döv springer hon med bakåtstrukna öron och slängtrav med svansen under sig hem...hem till sin älskade farstubro.


Jag är däremot en ganska lättlärd matte, så antingen får hon nu ett koppel på sig eller så ignorerar jag den vita den första delen av promenaden. Så vi traskade på och Space min älskade fina 9-åring var vassast av dem alla. Först nere vid sjön kunde Bacon sluta tjura oich badade lika frenetiskt som labbarna. Då bestämde sig Yihoo för att tjura. Hon gillar inte vatten, hon AVSKYR vatten. Jag tror att det är just det faktumet som glädjer Bacon mest. Hon har aldrig badat lika mycket som nu, allt för att slippa undan den äckliga danska systern.


Hayley är tung nu. Hon vill inte gärna göra tjurrusningarna. Så hon simmade lugnt och tankarna hamnade osökt hos mammasim. Det gick jag på när jag väntade Ruben. 10 tjocka gravidmagar som flöt som halva jordglobar i en varmpool - det måste varit en syn. Hayley simmade så fint, kom upp, ruskade på sig och placerade sig snabbt vid min väsntra sida för skydd mot bullprojektiler.


Nu sover de alla trötta i hundrummet.


Ha en fin dag idag och tänk på att ikväll börjar helgen!!!

Av Hanne Winninge - 7 april 2011 06:45

Kullen var född och alla valpar utom en hade väntande längtande hem. Eftersom det var sommar så var jag inte särskilt oroad över att den lilla inte skulle få ett nytt hem, men sommar innebär också att de där ivriga besökarna ökar dramatiskt. Man åker tydligen hemskt gärna på "zoobesök" eller "livet på landetbesök" under sommaren.


Just den här familjen hade låtit lite vettig på telefon. En barnfamilj där mamman jobbade deltid och kunde ha hunden med sig på äldreboendet. Besöka skulle de iaf göra och när det rullar in en stor van på gården blev jag inte särskilt förvånad. Förvånad blev jag däremot då det kliver ut ett, två, tre, fyra, fem, sex och slutligen sju barn. Sju ungar - jag kan säga att hjärnan gick på högvarv, så mycket bullar hade jag inte. Väste åt mannen att kast ihop lite negerbollar till barnen och gick för att möta familjen.


 


7 huliganer kastar sig in på trädgården och tar den verkligen i besittning. De klättrar i träd, plockar bär, kastar sten, sprakar boll, badar i bebispoolen, plockar blommor och verkar ha urkul. Mamman och pappan, tämligen kraftigt överviktiga och klädda i bermudashorts, spaghettilinne för henne och bar överkropp för honom samt de obligatoriska träskorna, kikar sakta ner över valphagen med 6 veckors valparna och utbrister i en kör: Skulle di inte va' vita? Därmed var saken tydligen avhandlad och intresset uttömt och paret riktade sin uppmärksamhet på det väntande fikabordet.


Mina försök att locka barnen till fikabordet och på så sätt dämpa deras framfart något misslyckades gravt. En grabbanäve negerbollar och ett glas saft kan tydligen inmundigas springandes? Fikabordet såg ut som ett barnkalas efter 3-åringar när barntromben susat förbi.


Det sista människorna säger innan de förpassar sig och barnen in i den numera skållheta vanen är: "Jag hoppas dina barn är vaccinerade, våra har vattkoppor!"


Det var de förstås inte och jag väntade de närmaste 10 dagarna på en fin avskedspresent från familjen Träsko, men slapp tack och lov undan.


Om det blev någon valp? Nej, men jag hörde av grannen med drever att det tydligen varit där också. Gratis fika, gratis lekpark och gratis barnvakt. Klockrent - åtminstone för familjen Träsko!

Av Hanne Winninge - 7 april 2011 06:42

Molle hade hunnit bli en riktig vinterraggig själ och matte Karin hade fullt sjå med att reda ut tovor och knutar för att vi skulle kunna skapa en vårstass till unge herrn (ja, Molle är kastrerad förstås...stygga mig som uppmuntrar detta!)


Nåväl efter 3 timmars idogt arbete hade Karin klippt, rakat och fönat fram en ny frisyr åt sin hund. Nu vet jag att med en egen maskin och en bra hund att öva på, så kommer de vara stjärnor på nolltid då det gäller att skapa vardagselegans åt hunden.


Tack för besöket och välkommen tillbaka med glada, härliga Molle!

Av Hanne Winninge - 6 april 2011 06:09

Jag har grubblat och grubblat. Det var attans långt att köra till England och sommartid lär ju trafiken vara fullständigt mördande. Man lär ju knappast kunna köra non-stop ner till Paris. Dieseln är snordyr, det tar minst 3 extra dygn och så ska man ha snack, äta på vägkrog, extra övernattning etc. Jag kan säga att det inte precis lockade skyhögt.


 


Men jag och Anna hittade en annan lösning. Vi tar helt enkelt flyget! 2 minibullar inbokade på flyget som bagage och 1 ccd inbokad som handbagage och vips på 1 timme och 55 minuter har vi anlänt till Paris från Köpenhamn. På 2 timmar innan dess har vi tagit tåget från Alvesta till Kastrup. Det betyder en total restid på mindre än 5 timmar. Betydligt bättre än 35 timmar, enkel.


SAS är som vanligt det absolut trevligaste flygbolaget jag rest med. Enkla, serviceminded, löser problem galant och man känner sig dundertrygg med dem. För 2300 kronor flyger Anna och jag ToR och minigrisarna kostar mig 240 Euro ToR. Elmo är billigast han kostar 100 Euro. Då hamnar vi på en totalsumman 5300 klronor. Bara broar, färjor och disel hade kostat långt över det.


Så torsdag 7/7 flyger vi för att återvända hem måndag 11/7. Om vi nu överlever. Jag HATAR att flyga, men Kastrup har bra flygplats så jag ska nog hinna åtgärda det problemet. Öl och Jägermeister brukar vara en utmärkt flygrädslebotare!


Emellertid misstänker jag att hotellet som vi bokat ligger i klass med de svenska Formule1-"hotellen". Det betyder små bås, med toalett och dusch i korridoren och en tja...vad säga? Intim atmosfär? Jaja, jag är en enkel kvinna. Jag kan sova på golvet i min bil och här finns det iaf toalett tillgänglig. Klara pluspoäng alltså.

Av Hanne Winninge - 6 april 2011 04:53

Jag ska börja med min brasklapp: de allra flesta valpspekulanter är supertrevliga människor som gjort sin läxa om ras noga och som har allt att erbjuda ett bra hem, oavsett om de väljer mig som uppfödare eller ens rasen i slutändan. Det här är alltså inget bittert gnäll, bara staplade anekdoter efter nästan 20 år som uppfödare.


Jag hade en valp som just fått diagnosen KCS och eftersom denna diagnos kräver livslång medicinering var det av absolut vikt att vederbörande både förstod detta och hade råd med de kostnader det skulle innebära genom livet (Att valpen verkligen inte har KCS idag, behöver jag kanske inte tillägga?) Sålunda hade jag annonser ute på honom i såväl lokalpress, som på Blocket, som på rasklubbens hemsida etc.


En söndagkväll vid närmare halv tolv ringer det en kvinna och vill prata om valpen. Jag är extremt morgonpigg och helt död kvällstid, så det händer ganska ofta att folk väcker mig om man ringer kvällstid. Ingen fara - om ni nu planerat kvällssamtal - jag har lätt för att somna om!


Jag berättar om valpen och hans speciella problem och att sjukdomen kan ge blindhet om man inte sköter den rätt, med droppar var 6:e timme typ. Mitt i mitt långa utlägg avbryter hon mig och säger att hon har all tid i världen, hon är hemma alltid. Jaha? Jo, förklarar hon vidare, socialen betalar inte både busskort och lägenhet så hon får stanna hemma då. Okej, jag diskvalificerar inte folk som  har ont om pengar, men just in det HÄR fallet kändes det utdömt redan på förtid.


Dessutom så är jag van vid blinda djur, utbrister hon. Jag hade en höna hemma och den var också blind, så jag vet allt om blinda djur! Hennes känsla är inte att missta sig på, hon tycker verkligen att det är ett otroligt bra argument hon lägger fram: hon KAN blinda djur.


Ur uppfödarsynpunkt var det ju rena katastrofen, eftersom det var just blind han INTE skulle bli med rätt vård och omsorg. Jag avslutade samtalaet med att hon kanske skulle återkomma imorgon, så kunde vi prata mer då. Till min stora lycka gjorde hon inte det och Nisse fick ett förträffligt klokt hem här i Växjö istället. Men fortfarande klingar frasen i mitt huvud: "Jag hade en höna hemma och den var också blind, så jag vet allt om blinda djur!"

Presentation


Välkommen till kennel Skybar och min blogg. Jag skriver om ditten och datten, mest om hundar och allra oftast om miniatyrbullterrierna Bacon och Yihoo. Fast jag föder förstås upp arbetande jaktlabradorer...

Fråga mig

22 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du om de nya utställningsreglerna?
 Bra, lätta att hänga med på.
 Man får väl lära sig, men just nu är det lite krångligt.
 Jag saknar att de inte placerar 5 hundar.
 Varför inte ändra till FCI-regler direkt?
 Vad då är det nya regler?
 Excellent borde betyda att man fått CK...

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kennelskybar med Blogkeen
Följ kennelskybar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se