kennelskybar

Alla inlägg under april 2011

Av Hanne Winninge - 4 april 2011 06:39

Yihoo, som heter Desertorchid i sin svenska stamtavla, men som kommer att heta Bullicompagnes Desertorchid när Vanessa och Torben får allt klart med sitt kennelnamn, blev 5 månader gammal igår.


 

Hon är något helt annat än Bacon. Hon är ett yrväder, en mordisk piraya, en charmig vit marsipangris som snokar in sig överallt. Hon är ett vattenmonster, en innekissande katterrorist, en knorrande bullenos och ständigt-i-vägen-hunden och hon har en vardagskarisma som slår Bacon på fingrarna.


Yihoo är ingen liten vit minibulle, nej. Hon är full av substans, benstomme med ett underbart vackert huvud. Hon är vinklad väl runtom och hon rör sig fantastiskt bra. Men hon är stor som ett hus och väger som en flodhäst. Jag vet att det i henne finns en vacker rosa diamant, som dock har ett svårare sliparbete framför sig än den randiga systern.


 


Det ska bli otroligt roligt att visa henne på Skånebullen om 2 veckor. Just nu övar vi att springa i koppel och idag ska jag se om vi inte kan hitta just den där pipisen/bollen/kamptrasan/tuggisen som kan bli hennes slutbelöning. Bacons är ju som bekant den rosa igelkotten. (Kanske skulle man prova herr Flodhäst till lilla vita flodhäst?)


 

ANNONS
Av Hanne Winninge - 3 april 2011 06:31

Jag tänkte jag skulle mäta Hayley på söndagar, så sagt och gjort. Nu innan jag släppte ut henne för morgonkiss, så passade jag på att mäta. Hon är väl inte helt medgörlig med detta. Jag förstår henne, den som skulle vilja mäta min midja skulle få en smäll. Här mäts ingenting.... Jag får hålla med Ninna på kennel Notice: 10 kilo måste bort till WDS i Paris.


Nåja, eftersom jag är matte, så blev det ändå mätt en tjock guliamage. Resultat blev 68 cm.


Det betyder att hon ökat 10 cm på 6 dagar. Klart man känner sig som en badboll då! Dessutom är det mer än Space varit under någon av sina dräktigheter och då har hon fått 7 som mest.

ANNONS
Av Hanne Winninge - 3 april 2011 06:22

Jag blir alltid lika stum av beundran över Jennys inställning till träning och den passion de har tillsammans. Alla detaljer finslipas för att sitta perfekt och är det då så konstigt att man ingår i talangtruppen för lydnad redan som 2-åring(även om hon hunnit bli 3 nu!)


Titta får ni se själva. De här klippen tål att visas om och om igen!


Ansökningsvideon till talangtruppen:
Dummyträning hemma: (åtminstone något som mina här hemma slår henne i...än så länge). Vi håller tummarna för kommande jaktprov förstås!Av Hanne Winninge - 2 april 2011 19:23

Om man känner min gula hund så ser man att hon numera ser ut som en badboll.


  Ja, just det. Utställningsstjärna blir hon aldrig trots att hon numera har rondören för storslagen karriär!

Av Hanne Winninge - 2 april 2011 17:29

Hayley och Space fick njuta av besök även idag. Långpromenad med lerbad, godisinkallningar och bara ohejdad frihet. Space njuter i fulla drag, medan Hayley med sin mage numera bara badar i diken och i övrigt befinner mig och runt min person.


Härligt sällskap fick även jag och vi hann avhandla mycket, alltfrån ridning till svininfluensa. Tack för det och välkommen åter hälsar vi allihop!


Dessutom väntade en tervlig överraskning i postlådan, som jag slarvigt nog inte tömt i fredags. Bacon har nu fått ett eget stud booknumber från The Kennel Club. Inte för att jag vet exakt vad det betyder, men flott ser det ut med guldstämpel och allt. Inramning känns som ett måste.


Min besvikelse över något i mitt liv vill inte ge med sig och frågan är om jag snart inte måste ta tjuren vid hornen. *grubblar*

Av Hanne Winninge - 1 april 2011 17:06

Det är första helgen på läääänge som jag ska vara hemma och bara skrota. Fast egentligen hade jag hoppats vara i Göteborg... Jag är en hopplös overachiever, aldrig nöjd och ständigt på språng.


Tack till Annelie för dina fina ord och självklart hoppas vi att det finns en ny liten Molly i Hayleys mage. Tilll favorit-Jenny hälsar vi god träning och utan Anna-min-Anna vore livet allt bra trist. Ulrika hoppas jag får en härlig kväll och jag hoppas det är med mig nästa gång.


Innan detta blir rena rama hälsningsstudion avslutar jag med att två bulliga näsor just hällt ut hela marinaden till min kyckling och att jag nu ska ta min Frozen lime and vinegarspray och ta itu med skiten. Utmärkt spray för alla er som liksom jag är städproduktsjunkies. Doftar ljuvligt och städar fantastiskt bra!!!!


 

Av Hanne Winninge - 1 april 2011 07:10

Hayleys mamma heter ju som bekant Space och många tror att Hayley heter Hayley efter Halley's komet. Det hade hon kunnat, för visst är som en lång svans av explosiv energi?! MEN faktum är att hon heter Hayley efter Hayley Westenra, den fantastiska rösten från Nya Zeeland.


Är hon inte fantastisk så säg?


Av Hanne Winninge - 1 april 2011 06:41

Birgitta fick valpar i går natt. Annas tik har ökat 6 cm runt magen på 4 dagar och Hayley är så hungrig att katten börjar ligga i farozonen tror jag minsann. Jag är så spänd och förväntsfull för den här kullen. Det är förvisso så att alla kullar är speciella på något sätt och den här är det för att det är en hemuppfödd tik som ska få sina valpar under vårt tak. Att stilige Jack dessutom är den fina pappan gör det lilla extra komplett.


Imorgon får vi finbesök igen. Valpspekulanter som vill komma och bara gå en promenad, träffa hundarna och umgås är alltid en så bra början på en kommande relation. Då får man se den aktiva, rörliga sidan av labradoren samtidigt som man får se följsamhet, viltintresse och den outsinliga orken. Och man pratar bättre när man går än när man sitter vid köksbordet.


Det här händer med valparna i magen just nu:


Femte veckan (29-35 dygnet)

Valputveckling
 • Tår, morrhår och klor utvecklas
 • Fostren börjar se ut som hundvalpar
 • Man kan avgöra könet
 • Ögonen, som tidigare varit öppna, stängs nu igen
 • Fostren fördubblar sin storlek
 • De farliga veckorna är till ända, nu tål fostren mer påverkan på sin miljö i livmodern(exemplevis herpes). Organogenesis avslutas.
Tikens utveckling
 • Magen sväller mer synbart
 • Midjan försvinner
 • Viktökningen påbörjas
Tikens vård/skötsel
 • Dags att öka lite grann på maten eller byta till valpfoder. Ge gärna två fodergivor per dag, om du brukar ge en.
 • Nu kan man inte längre känna valparna pga att fostervbatten nu bildats som skyddar valparna i deras fostersäckar.
 • Daglig motion stärker tikens muskler och ger kondition för kommande valpning och digivning.

Tänk vilka häftiga bilder man kan få nuförtiden!!!


 

Presentation


Välkommen till kennel Skybar och min blogg. Jag skriver om ditten och datten, mest om hundar och allra oftast om miniatyrbullterrierna Bacon och Yihoo. Fast jag föder förstås upp arbetande jaktlabradorer...

Fråga mig

22 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du om de nya utställningsreglerna?
 Bra, lätta att hänga med på.
 Man får väl lära sig, men just nu är det lite krångligt.
 Jag saknar att de inte placerar 5 hundar.
 Varför inte ändra till FCI-regler direkt?
 Vad då är det nya regler?
 Excellent borde betyda att man fått CK...

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kennelskybar med Blogkeen
Följ kennelskybar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se