kennelskybar

Alla inlägg under februari 2012

Av Hanne Winninge - 9 februari 2012 17:22

Det är spännande på många sätt att få vara uppfödare. Man får möjligheten att få planera fina valpar genom att granska stamtavlor, läsa statistik, surfa webbsajter och slutligen fatta valet på vilken hane man vill använda. Sedan får man vara med då de tvcå träffas och när tycke uppstår även kunna följa tikens dräktighet. Det är förstås otroligt härligt att fåp se tiken gå in i valpmammamode. Hur hon blir mer kelig och social, hur hennes aptit ökar och hur omfånget gör likaså. Allt det här är fina saker som uppfödaren får göra och som gör att allt blir så tydligt: snart är det valpar i huset.


Men valpköparen blir gärna lite avhängd, så där utan att det egentligen är meningen. Ni kan ju inte få lägga handen på en mjuk mammamage och känna små sparkar mot handen. Ni kan ju inte se en trött mamma kämpa sig upp på fyra tassar. Så jag tänkte hur kan jag göra det mer verkligt för mina valpköpare som givetvis kanske är mer spända än vad jag är själv?


Så jag har lite tiåp på vad jag tänkte ni kan göra för att kunna få vara med och liksom komma in i det hela. Vi börjar direkt:


* Låna och läs ett par av de böcker som jag verkligen når hela vägen fram. "Retrievern som apportör" av lena Bratsberg Karlsson (Dessutom uppfödare till mormorsmor.... ) "Valpskolan" av Barbro Börjesson. Det finns en uppsjö av böcker, men de här är mina favoriter.


* Titta efter hur det ser ut hemma. Var ska valpen sova, äta och tillbringa ensamtid? Vad kan vara farliga platser och hur kan du skydda din valp och ditt hem? Har du koll på bra platser där du kan släppa valpen och eller rasta den i koppel?


* Var ska du gå kurs om du ska det? Har de kanske redan öppnat för anmälan? Anmäl dig i tid till valpkurserna?


Jag kommer säkert på mer saker, men det kanske räcker en liten väg? Här hemma har i alla fall en liten gul Hayley rullat ihop magen och somnat i skinnsoffan. Hon är redan riktigt rund och fin, så jag tror på många valpar. Tänk om vi kunde få en fin vårbukett med gula, svarta, tikar och hanar i en salig blandning? Men jag säger som alla blivande föräldrar - viktigast är att de är friska!

ANNONS
Av Hanne Winninge - 2 februari 2012 07:55

Det börjar kännas spännande här hemma nu. Fina gula Hayley har gått lite mer än halva tiden och har fått en fin rund mjuk valpmage. Hon gillar att bli beundrad och med en glupande aptit så kan jag nu med säkerhet säga att det finns små blivande jaktlabradorer i den där magen.


Det känns pirrigt härligt att få möta ännu en kull labbevalpar. Det är liksom som ett alldeles eget litet vårtecken för bara oss invigda. Att kunna möta slaskig vårvinter och spirande vår med springet av små tassar, ljudet av smaskande diande valpar och att få se hur ett myller av varma trygga valpkroppar får njuta av det första spirande vårgräset är faktiskt ren och skär uppfödarlycla.


Hayley är en trygg hund. Hon har så lätt för att möta världen och världen verkar tycka om att möta henne. Ständigt på språng, ständigt i rörelse på promenader och jakter. På snabba ben och med smidiga muskler och ett snabbt sinne är hon fantastisk att se på. Just nu verkar söket främst vara inriktat på födosök runt stolsben och matbord, på jakt efter smulor och tappade rester.


Blivande pappa Taffy är en hund med energi. Fantastisk att se på i sin intensitet och förmåga att slappna av däremellan. Helt trygg med andra hanar. Stark stabil i kropp och sinne - precis som en labbehane ska vara.


Plus 17 cm visar måttbandet, så nu får vi se var det landar- Spännande ska det bli. Vi längtar efter er Skybar G-kullen!!!!!!

ANNONS

Presentation


Välkommen till kennel Skybar och min blogg. Jag skriver om ditten och datten, mest om hundar och allra oftast om miniatyrbullterrierna Bacon och Yihoo. Fast jag föder förstås upp arbetande jaktlabradorer...

Fråga mig

22 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du om de nya utställningsreglerna?
 Bra, lätta att hänga med på.
 Man får väl lära sig, men just nu är det lite krångligt.
 Jag saknar att de inte placerar 5 hundar.
 Varför inte ändra till FCI-regler direkt?
 Vad då är det nya regler?
 Excellent borde betyda att man fått CK...

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kennelskybar med Blogkeen
Följ kennelskybar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se