kennelskybar

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2011

Inspirationer - vänner en masse!

Av Hanne Winninge - 27 oktober 2011 06:50

Jag har haft en hel del blogginlägg det senaste som berör mitt hunderi och mina tankar om uppfödares vardag och relationer, men inte på en enda rad har jag skrivit om de människor som faktiskt ger mig inspiration, feedback och som så ofta får stå till grund för mina blogginlägg. Jag vill ta det här blogginlägget och hylla alla mina fina hundvänner, många av er vänner på alla nivåer i mitt liv. Eftersom ni är de som ni är, så får ni bokstäver istället för era namn. Det kan kanske göra gissningsleken spännande och jag slipper outa er på ställen där ni kanske inte ens vill synas.


W är förnuftets röst och den krassa verklighetens beskrivare. Hos den här speciella vännen lär jag aldrig få höra jublande ovationer eller hetsas till snabba beslut. Lugnt och metodiskt granskar W alla möjligheter och finns det en enda hållhake i beslutet kan du lita på att W hittar den. W är ingen felsökare, inte alls, bara extremt noga och eftertänksam till sin natur. W är dessutom den person jag vet kan hitta mig alla fakta, om W inte redan vet allt om sjukdomen/defekten eller de genetiska kopplingarna.


T hjälper mig med uppfödarens stora roll, att bistå sina valpköpare. Ständig inspiration för mig att bli bättre och att våga fördjupa mina relationer till alla valpköpare. T är dessutom en person som lärt mig att inse vinsterna med att låta alla få gå sin egen väg, oavsett om det gäller avel eller privata mål. Hos T kan man diskutera avel på alla nivåer, men ständigt med just uppfödning av hund som den gemensamma nämnaren. T kan konsten att lyssna och att ställa just de där raka frågorna.


P är personen som speglar mig själv och tar mig till ytterligheterna, som tar vidare steg, snabbare steg och där jag själv kan få upptäcka mina egna gränser. Här får man hålla i säkerhetsbältet, för snabbt, snabbt, snabbt går diskussionerna: på ett samtal hinner vi ta allt från culling till Roslin-Williams och tillbaka till det bästa sättet att fodra valpar. P är ren inspiration och den av mina vänner som snabbast förstår vad jag menar och som dessutom är lika vilt spretande som jag själv. Livsfarlig kombination - men otroligt rolig!


G är specialisten. Utpräglad fackidiot som man verkligen kan förlita sig på besitter allt värt att veta inom sitt eget gebit, men som hela tiden vet sitt eget kunnandes gränser. En person jag hunnit se bygga ett livsverk/ett imperium på bara ett par år. G besitter drive, styrka och har den totala möjligheten att fokusera på just sin egen verksamhet. G är ett riktmärke för mig, även om jag inser att specialistens syn på livet nog aldrig kommer sammanfalla med mitt eget - men fascinerat imponeras jag över resultat och relevenas. Alla raser borde ha ett par G:s, då skulle det se annorlunda ut!


B var från början en ouppnåelig stjärna på min himmel. En person man såg i Hundsport (tidningen som en gång onmämnts som "den kolorerade skvallerblaskan för eliten") och som bara fanns där. Med åren har vi blivit nära vänner och med B's erfarenhet av valpar, valpningar, sjukdomar och akuta problem har jag kunnat navigera säkrare genom min uppfödning. B har alltid tid, tar sig alltid tid och vet dessutom skilnanden mellan hunden och hunden H. Med B har jag tagit mig genom en massa dynga i livet, och nog fasen stod vi kvar där när stormen blåst förbi.


A är den person som låter mig minnas hur det är att vara uppfödare från början, som ger mig rena deja vus och som låter mig se saker utan gammalt bagage i ryggsäcken. Nya friska ögon på samma problem och dessutom den person som förstår hur helvetes arg vissa saker gör mig. A är osvikligt lojal, delar med lätthet mina känsloutbrott och dessutom är det alltsom oftast här de rena asgarven hamnar.


På min lista över människor som betyder något i mitt hundliv finns också diplomaten Q med sin integritet och sin förmåga att lugnt se olika sidor av samma mynt. Jag har antagonisten Y som uppenbart mest har som syfte att irritera mig med sina dumheter och sina självgoda uttalanden om sakers varande (knappast en vän men likafullt betydelsefull i mitt hundliv). Hundägaren I som låter mig få en inblick i hur det är att vara hundägare/valpköprae och bara det, en nog så viktig kunskap att ha som uppfödare.


Ett stort och varmt tack till er alla för att ni finns, för att ni utmanar mig, för att ni styr mig, för att ni inte styr mig och för att ni kort och gott har tid för mig. En extra tanke till T just denna morgon, du vet vem du är inte sant? Du är uppskattad för just ditt egget förhållningssätt. Och till person P skickar jag mitt allra finaste gröna Granny Smithäpple, med en önskan om en trevlig dag!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hanne Winninge - 7 februari 2013 06:02

När man som uppfödare planerar en kull så är ju huvudsyftet att man ska få valpar, men bakom valet av vilken hane och vilken tik som ska användas är lite mer utförligt än att man bara väljer på slump. Jag tänkte jag skulle berätta lite grann om hur j...

Av Hanne Winninge - 28 januari 2013 06:33

Det börjar ju som bekant arta sig till valptider här hemma i huset på landet. Ayla har nu gått 4 veckor och Jenny som är hennes fodervärd rapporterar flitigt att man ser en liten putmage och att hon inte riktigt ännu vågar säga säkert att hon är dräk...

Av Hanne Winninge - 24 januari 2013 14:24

Det var länge sedan jag skrev i bloggen , det ska medges men jag hoppas i alla fall att den långa skrivkrampen lagt sig och att jag kan fylla bloggen med blandade inlägg igen.     Kloka Ayla som valp   Vi kan väl börja med det allra roliga...

Av Hanne Winninge - 16 maj 2012 05:57

  Bacon är en värdsvan resenär, vi har rest många mil ihop och jag har en stor trygghet i hennes mentalitet och hennes stora personliga trygghet. Hon bryr sig föga om ifall resan går via 20 timmar i bil till England och Cruft's eller via 3 timmars...

Av Hanne Winninge - 15 maj 2012 06:04

Vi var i Tyskland i helgen, jag och underbara lilla B. Givetvis var det show som stod på schemat och den här gången på Westfalenhallen i Dortmund. Westfalenhallen ligger mitt inne i Dortmund och har den stoooora fotbollstadion Signal Iduna Park som g...

Presentation


Välkommen till kennel Skybar och min blogg. Jag skriver om ditten och datten, mest om hundar och allra oftast om miniatyrbullterrierna Bacon och Yihoo. Fast jag föder förstås upp arbetande jaktlabradorer...

Fråga mig

22 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du om de nya utställningsreglerna?
 Bra, lätta att hänga med på.
 Man får väl lära sig, men just nu är det lite krångligt.
 Jag saknar att de inte placerar 5 hundar.
 Varför inte ändra till FCI-regler direkt?
 Vad då är det nya regler?
 Excellent borde betyda att man fått CK...

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kennelskybar med Blogkeen
Följ kennelskybar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se